Σωτ. Τσιόδρας: 1.415 τα κρούσματα, 50 οι θάνατοι στη χώρα μας

Στα 1.415 ανέρχεται πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο προσετέθησαν σε αυτά 101 καινούρια (81 συν 20 στο κρουαζιερόπλοιο) σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των νεκρών έχει ανέλθει στους 50, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος.

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι 38 ήταν άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 72  έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 ασθενείς, ενώ έξι έλαβαν εξιτήριο. Η μέση ηλικία των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι τα 76 χρόνια.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δημοτική κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτούς που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Recommended For You