Εκτακτο: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον!

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του St Thomas και η κατάστασή του επιδεινώθηκε σήμερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ να αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Η ανακοίνωση εκπροσώπου του Μπόρις Τζόνσον

«Από την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο Σαντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφού παρουσίασε έντονα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το απόγευμα της Δευτέρας, η κατάσταση του πρωθυπουργού χειροτέρεψε και έπειτα από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί τους εργαζόμενους στο NHS για την σκληρή δουλειά και αφοσίωση».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζόνσον εισήχθη στην εντατική λίγο πριν τις 19:00 τοπική ώρα, ενώ φαίνεται να έχει τις αισθήσεις του. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η μεταφορά του στην εντατική έγινε για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστήρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μετά από συμβουλή του γιατρού του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον Βρετανό πρωθυπουργό χορηγήθηκε οξυγόνο. Δημοσιεύματα σημείωναν ότι τα συμπτώματα επιμένουν με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μπόρις Τζόνσον, θέλοντας να καθησυχάσει τους Βρετανούς, τουίταρε από το νοσοκομείο. Οπως έγραψε, η διάθεση του είναι καλή και εργάζεται με την ομάδα του για την καταπολέμηση του ιού.

Μπορεί ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον και η Ντάουνινγκ Στριτ να προσπαθούσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, ωστόσο, βοηθοί του Τζόνσον φέρεται να εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της υγείας του. Τις τελευταίες ημέρες, ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να «έβηχε έντονα κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων».

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ στο BBC, μετά τη χθεσινή εισαγωγή του Τζόνσον στο νοσοκομείο.

Recommended For You