Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια – αεροδόμια και λιμάνια μέχρι 27 Απριλίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσμος μήνας και θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ειδικά τις μέρες του Πάσχα.

Για αυτό ανακοίνωσε ότι πλέον θα υπάρχουν αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια, παραδρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι 27 Απριλίου.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο ειδικά τις μέρες του Πάσχα. Να προστατέψουμε τα χωριά μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης προς τα χωριά βάζει σε κίνδυνο τους κατοίκους.»

Εξαίρεση αποτελούν οι μόνιμοι κάτοικοι, μέλη σωμάτων ασφαλείας και υγειονομικοί. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδοθεί χωρίς Ε1, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για τους μόνιμους κατοίκους χωριών που σκοπεύουν να μετακινηθούν.

Επίσης, ανακοίνωσε πως όποιος προσπαθήσει να μετακινηθεί καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής θα λαμβάνει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και θα του αφαιρούνται οι πινακίδες.

Σχετικά με τις μετακινήσεις κατοίκων από μικρά νησιά σε μεγαλύτερα θα είναι υπο εξαίρεση εκείνοι που θέλουν να μετακινηθούν προς φαρμακείο, τράπεζα ή άλλη υπηρεσία που δεν υπάρχει στο νησί τους, όπως για παράδειγμα οι κάτοικοι της Σύμης που μετακινούνται στη Ρόδο.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε, δε, ότι όσοι μετακινούνται προς τη μόνιμη κατοικία τους, θα παραμείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν ούτε στην εργασία τους.

Ένα ανησυχητικό φαινόμενο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι το γεγονός ότι εκδίδονται βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς στην εργασία σε άτομα που έχει ανασταλεί η σύμβασή τους. Για κάθε βεβαίωση που δεν ισχύει και διαπιστωθεί σε έλεγχο ο εργοδότης θα λαμβάνει πρόστιμο 10.000 ευρώ και θα υπάρχει ανάλογη ποινή και σε αυτούς που έχουν τη βεβαίωση.

Τέλος, σχετικά με το Άγιο Φως, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι στο δήμο Αργυρούπολης θα δοθεί κατ’ οίκον στον κάθε πιστό, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή αν και κατανοητή ενέχει κινδύνους και δεν πρόκειται να επιτραπεί.

«Το να μείνουμε σπίτι είναι μια πράξη ευθύνης. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές.», είπε κλείνοντας.

Πηγή: https://www.skai.gr

Recommended For You