Πρόσθετα μέτρα Χαρδαλιά μετά τα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Σειρά μέτρων σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος του νέου κορονοϊού σε οικισμό Ρομά, στη Λάρισα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως, με αφορμή το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες σε μια περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, μετά την επιβεβαίωση 20 θετικών κρουσμάτων σε 29 δείγματα, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών 32χρονου Ρομά, αναστέλλονται όλες οι λαϊκές αγορές και το πλανόδιο εμπόριο, για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου οδήγησε σε 29 επαφές, με το αποτέλεσμα να δείχνει 20 θετικά κρούσματα. «Σήμανε συναγερμός και πήραμε όλες τις αποφάσεις με την κήρυξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης σε καραντίνα».

«Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ, για να προβούν σε περίπου 200 ελέγχους γύρω από την περιοχή που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι 20 θετικοί έχουν μεταφερθεί σε δομή εκτός της υπό καραντίνα περιοχής, ενώ σχεδιάζεται και οι «ευπαθείς ομάδες να μεταφερθούν σε άλλους χώρους εκτός καραντίνας».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο.

Επεσήμανε ότι η τροφοδοσία του οικισμού της Νέας Σμύρνης σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία, καθώς και ότι ενισχύονται οι δυνάμεις ασφαλείας, η πυροσβεστική και υγειονομικό προσωπικό σε όλη την περιφέρεια.

Recommended For You