Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Ο κορωνοϊός βάζει τον πλανήτη σε… τάξη: Τα λιοντάρια κοιμούνται ελεύθερα στην άσφαλτο! – Bno.Gr :


Ο κορωνοϊός βάζει τον πλανήτη σε… τάξη: Τα λιοντάρια κοιμούνται ελεύθερα στην άσφαλτο!

Οι εικόνες με την Ιταλία να έχει καταρρεύσει και να είναι παραδομένη στο έλεος του κορονοϊού έχει παραλύσει και την ανθρωπότητα, ωστόσο, είδαμε κι άλλες εικόνες, που μας υπενθύμισαν, δυστυχώς με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν είμαστε μόνοι μας και σε καμία περίπτωση δεν μας ανήκει.

Τα κανάλια της Βενετίας ερήμωσαν από τις γόνδολες, τους τουρίστες και την ρύπανση κι επέστρεψε το χρώμα του νερού στο φυσικό του, τα ψάρια άρχισαν να… βολτάρουν στα κανάλια, ενώ εμφανίστηκαν ακόμα και δελφίνια!

Αντίστοιχες εικόνες απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στην Νότια Αφρική. Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στην αφρικανική χώρα, είναι μια αχανής έκταση, η οποία εκτός από ανθρώπους, φιλοξενεί και χιλιάδες άγρια ζώα, που η καραντίνα τα άφησε στην ησυχία τους και βγήκαν ακόμα και στις ασφάλτους για να πάρουν έναν υπνάκο. Ο επικεφαλής του Πάρκου, Ρίτσαρντ Σόουρι σε μια από τις μοναχικές βόλτες που κάνει για να διαπιστώσει αν όλα βαίνουν καλώς στο βασίλειο της άγριας φύσης, είδε στον δρόμο του μια… παρέα περίπου 10 λιονταριών μεταξύ των οποίων κι ορισμένων μωρών, που άφησε τους οριοθετημένους “ξενώνες” του πάρκου κι έκανε ό,τι προστάζει η φύση του…

Υπό άλλες συνθήκες τα άγρια ζώα είτε κρύβονται πίσω από θάμνους είτε αναζητούν τη λεία τους μακριά από τα αδιάκριτα κι ενοχλητικά μάτια του ανθρώπου, ωστόσο, πρόκειται για «πολύ έξυπνα ζώα που τώρα απολαμβάνουν την ελευθερία του πάρκου χωρίς την παρουσία μας», είπε ο υπεύθυνος Τύπου του Πάρκου.

Ωστόσο ζούμε σε έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος κι έρχονται εικόνες να μας υπενθυμίσουν ότι ο άνθρωπος θα βρει τρόπο να καταστρέψει την φύση ακόμα κι όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε καραντίνα. Τον Μάρτιο, οι New York Times ανέφεραν ότι οι λαθροκυνηγοί ρινόκερου εκμεταλλεύονταν την έλλειψη ανθρώπων για λαθροθηρία σε συνήθως τουριστικά σημεία. Πριν από λίγες ημέρες, στο σημείο που το πάρκο συνορεύει με την Μποτσουάνα είχαν συλληφθεί λαθροκυνηγοί που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν ζώα υπό εξαφάνιση…

Recommended For You