Κορωνοϊός: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με δήλωση Χαρδαλιά

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Χαρδαλιάς, εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη, πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 150 κρούσματα εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο του Κρανιδίου που λειτουργεί ως δομή μεταναστών.

Λίγα λεπτά αργότερα, ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, ανέφερε ότι στο Κρανίδι μεταβαίνουν ο κ. Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση της ΓΓΠΠ: «Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γγ Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Στις 13:00 στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα».

Χαρδαλιάς: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς φτάνοντας στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών.

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος, διαμένουσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Οπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντες στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.

Recommended For You