Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Μετρό: Μέχρι τον Ιούλιο έτοιμοι οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια – Bno.Gr :


Μετρό: Μέχρι τον Ιούλιο έτοιμοι οι σταθμοί σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια

Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμοι και λειτουργικοί οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά, δήλωσε ο γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για τους σταθμούς σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε αυτές τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στο «Kontra». Σε ό,τι αφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο γ.γ. Υποδομών είπε ότι «προχωράει» και υπενθύμισε την δέσμευση του πρωθυπουργού να παραδοθεί ενιαίο το 2023.

Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο στην Πατρών- Πύργου, απάντησε ότι γίνονται συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δώσει έγκριση για να ξεκινήσει η κατασκευή. «Με αυτό τον τρόπο είναι βέβαιο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023», συμπλήρωσε, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τα προβλήματα.

«Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να πατήσουν το “κουμπί” και το έργο να ξεκινήσει ως μία εργολαβία. Αντί αυτού, το έσπασαν σε οκτώ, με δικαστικές περιπέτειες, χωρίς ακριβή ορίζοντα επίλυσης των προβλημάτων. Τελικά από αυτά τα οκτώ κομμάτια μόνο τα τρία είχαν αναδόχους και όλο αυτό το διάστημα η πρόοδος του έργου, σε μία από αυτές τις εργολαβίες, ήταν μόλις 0,11%», ανέφερε σχετικά.

Recommended For You