Little Richard: Πέθανε ο θρύλος του ροκ εν ρολ

Μια από τις πιο θρυλικές φιγούρες του ροκ εν ρολ, ένας πρωτοπόρος καλλιτέχνης που άνοιξε νέους μουσικούς δρόμους και επηρέασε βαθιά σπουδαίους μουσικούς, μεταξύ των οποίων και οι Έλβις Πρίσλεϊ, Τζέιμς Μπράουν και Τζίμι Χέντριξ, ο δημιουργός του διαχρονικά χορευτικού «Tutti Frutti» , ο εμβληματικός Little Richard, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η ακριβής αιτίας θανάτου του.

Γεννημένος το 1932 στο Μέικον της Τζόρτζια ο Ρίτσαρντ Γουέιν Πένιμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, διδάχτηκε την θρησκευτική μουσική- γκόσπελ από τις εκκλησίες της γειτονιά του την εποχή που έκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να επιβιώσει. Κάποια στιγμή ξεκίνησε να παίζει μουσική σε τοπικά κλαμπ απ’ όπου και άρχισε να διαφαίνεται και να γίνεται γνωστό το ταλέντο του. Οι ξεσηκωτικές ερμηνείες του στο πιάνο, οι παθιασμένες ερμηνείες του, οι ιδιαίτεροι στίχοι του αλλά και οι εκκεντρικές στυλιστικές του επιλογές τον καθιέρωσαν σύντομα ως έναν από τους πρωταγωνιστές της ροκ εν ρολ σκηνής.

Έπαιξε σε πρώιμες δημοφιλείς ροκ εν ρολ ταινίες μεταξύ των οποίων και οι Don’t Knock the Rock (1956) και The Girl Can’t Help It (1957) ενώ τροφοδότησε την δισκογραφία με μεγάλες επιτυχίες. Ανάμεσά τους φυσικά το πασίγνωστο «Tutti Frutti» του 1956 αλλά και τα χιτ «Long Tall Sally» , «Rip It Up», «Lucille» , «Good Golly Miss Molly» κ. α.

Recommended For You