“Προσκλητήριο νεκρών” στο ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο των New York Times

Με ένα πρωτοσέλιδο που θα μείνει στην ιστορία, οι New York Times “τίμησαν” τους νεκρούς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίοι πλησιάζουν τις 100.000!

Το πρωτοσέλιδο δεν έχει ούτε μια εικόνα και παρουσιάζει μια λίστα 1.000 ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό κάνοντας λόγο στον τίτλο του για «ανυπολόγιστη απώλεια».

«Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μια λίστα, ήταν εμείς», αναφέρει η εφημερίδα.

Εκτός από τα ονόματα, τις ηλικίες και τις πόλεις των 1.000 ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα, η εφημερίδα έχει επιλέξει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έπεσαν θύμα της πανδημίας.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 97.048 θανάτους (καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 1.127 νέοι θάνατοι) εξαιτίας της νόσου επί συνόλου 1.621.658 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

Να σημειωθεί πως χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό πως ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη ήταν κάτω από 100 και συγκεκριμένα 84 σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο εκφράζοντας ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου.

Recommended For You