Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί

Την επαναλειτουργία, από 1ης Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, και των υπολοίπων εκπαιδευτικών μονάδων που δεν είχαν ανοίξει έως στιγμής ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την -ομόφωνη- θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 θα επαναλειτουργήσουν:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα ακολουθηθεί μοντέλο  γυμνασίου – λυκείου, με τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο μέρα παρά μέρα, και τις τάξεις να κάνουν ξεχωριστά διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Στην ενημέρωση, τη Δευτέρα, των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Όπως επισήμανε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως είναι μικρός, ενώ και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός.

Recommended For You