24 Hours World News

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό μέσω του gov.gr, αυξάνονται οι δικαιούχοι

Ο ΟΑΕΔ προχωρά τις διαδικασίες με σκοπό να αυξηθούν οι δικαιούχοι στο φετινό κοινωνικό τουρισμό.

Όπως τονίστηκε προ ημερών στην συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προβλέπεται να τριπλασιαστούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και από 140.000 που ήταν πέρσι θα φτάσουν τους 400.000 διαθέτοντας ένα κονδύλι ύψους 30 εκατ. ευρώ ενώ θα προστεθούν και 113.000 δικαιούχοι που δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη περσινές επιταγές του κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας είναι η κάλυψη όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων, εκτός των αυτοκινήτων.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και λόγω της κατάστασης από τις συνέπειες του κορωνοϊού να επιδοτηθούν οι διακοπές των εργαζομένων. Ειδικότερα αρχές Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις οι οποίες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας https://www.gov.gr/ipiresies

Με την επιταγή θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν δωρεάν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα αναρτηθούν στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 ορίζονται:

 

Exit mobile version