24 Hours World News

Ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση της ανήλικης 10χρονης, από τη Θεσσαλονίκη

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της ανήλικης 10χρονης από τη Θεσσαλονίκη, θα ήθελε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε όλοι, ώστε να διακοπεί η περεταίρω έκθεση της προσωπικής ζωής του παιδιού, η οποία επιτείνει την ψυχοτραυματική εμπειρία που βίωσε η ανήλικη.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις έρευνές της και οι Αρχές να εξάγουν τα πορίσματά τους, όσον αφορά στις τελικές ευθύνες και αποφάσεις και για όσους ενεπλάκησαν με αξιόποινες πράξεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης, στις 11/6/2020 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων «Amber Alert Hellas». Επιπροσθέτως, ενεργοποίησε άμεσα την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», η οποία σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές επιχείρησαν έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης στην ευρύτερη περιοχή.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στις 13/6/2020, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την εύρεση της ανήλικης, ενημέρωσε άμεσα με σχετικό Δελτίο Τύπου Εύρεσης στο οποίο, όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, ζητούσε και την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης, ώστε να σταματήσει άμεσα η περεταίρω έκθεση των στοιχείων του παιδιού. Επίσης, στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας που διατηρεί με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, έθεσε από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των Αρχών τις υλικοτεχνικές υποδομές και πόρους του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία τη Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, το Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Οι προσπάθειες όλων συνέβαλαν στο να βρεθεί η ανήλικη και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Exit mobile version