Καπνοί στον ουρανό της Αττικής από την πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας

Ανεξέλεγκτη φαίνεται ότι είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχουν συμβάλει στο να περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία παραμένει κλειστή.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 15:00 ξέσπασε η φωτιά δίπλα από την εθνική οδό ενώ στην συνέχεια όχι μόνο πέρασε τον δρόμο αλλά έφτασε μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα και Προσκυνά δεν έχουν ρεύμα, τα οποία όμως δεν απειλούνται από τη φωτιά. Επίσης, η Τροχαία για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική και στα δύο ρεύματα. Έτσι, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, ώστε να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που έχει σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο

Για τον έλεγχο της φωτιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε λίγο πριν από τις 18:00, με 64 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα, πάντως, με το LamiaReport, το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15 το απόγευμα έκοψαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Recommended For You