Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Εκκενώνονται 2 χωριά – Καίει έκταση με ελιές κοντά στη ΒΙΑΛ

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη ΒΙΑΛ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της πυρκαγιάς εστάλησαν αρχικά 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου. Επιπλέον, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δυο ελικόπτερα και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν επιπλέον ένα με δυο μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, με το ένα εξ αυτών να εντοπίζεται στην Καρδαμάδα. Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.

Λίγο μετά τις 12:00, ωστόσο, δόθηκε εντολή να μεταβεί στο μέτωπο μια ακόμα ομάδα πεζοπόρου και 2 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το τοπικό Astraparis, προ ολίγου δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, καθώς το μέτωπο πλησιάζει επικίνδυνα τους δυο οικισμού. Οι άνεμοι την τελευταία ώρα έχουν ενισχυθεί και γι’ αυτό η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες, στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή, σύμφωνα με το Astraparis, γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο iefimerida.gr (ώρα 12:30) ότι η εισήγηση προς τα δυο χωριά ώστε να είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης δόθηκε κυρίως λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά, κατά την ίδια πηγή, ξεκίνησε από χωράφια κοντά στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, το οποίο, ωστόσο, δεν απειλείται. «Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη αυτή στη στιγμή» σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Recommended For You