Κηφισιά – Ηλεκτρικός: Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ – Υπάρχουν τραυματίες

Σοβαρό ατύχημα στο τέρμα του ΗΣΑΠ, στην Κηφισιά, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Ιουλίου. Συρμός του Ηλεκτρικού προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας στον σταθμό της Κηφισιάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έπιασαν τα φρένα λόγω ολισθηρότητας, με αποτέλεσμα το τρένο να προσκρούσει σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν 9 τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω στην πλατφόρμα, περιμένοντας να φτάσει το τρένο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός», όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας (eurokinissi)
Οι πέντε έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και οι υπόλοιποι τέσσερις στον Ερυθρό Σταυρό. Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα.

Η ΣΤΑΣΥ για το συμβάν

Οι «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» αναφέρουν ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στο σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες. Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το συμβάν

«Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός.

Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:15 και διεξάγεται κανονικά. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

Recommended For You