Κόλαση του Δάντη στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση του οικισμού καθώς η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση.

Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κ. Ρούπα στο evima.gr

H Πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Recommended For You