24 Hours World News

Κορονωϊός: 31 νέα κρούσματα σήμερα, μόνο 4 εισαγόμενα – Εξαρση κρουσμάτων σε Καστοριά και Κοζάνη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων μόνο τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 26 ήταν εισαγόμενα.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε3. 803 ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193 καθώς σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Διαβάστε επίσης: Ανήλικη με κορωνοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Από τα κρούσματα, τα  998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας με διάμεση ηλικία τους τα 59 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής.

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Τα τριανταένα νέα κρούσματα κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα κατανέμονται ως εξής:

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ξι καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, έξι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Exit mobile version