Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική με 17 νέα κρούσματα! Μεγάλη η διασπορά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Επιμένει ο κορονοϊός και τα νέα σήμερα δεν είναι καλά. 36 συνολικά νέα κρούσματα, με 5 εξ αυτών να είναι “εισαγόμενα”. 17 στην Αττική και τα υπόλοιπα 14 “μοιράζονται” σε εννέα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας! Δύο ακόμη νεκροί και 197 στο σύνολο. Διαβάστε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει για το πόσα νέα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός σήμερα, Τρίτη 21.07.2020, στην χώρα μας.

Πλέον, όπως κάθε μέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο… πού προκάλεσε αυτά τα νέα κρούσματα ο κορονοϊός, με την ανησυχία να είναι έκδηλη, καθώς τα “εγχώρια” κρούσματα εμφανίζονται σήμερα αυξημένα, αφού είναι 36 συνολικά.

κτός αυτού, όμως, ανησυχία προκαλείται κι από την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπου εντοπίζονται 17 από 36 νέα.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και μεγάλη διασπορά του ιού στην Ελλάδα, καθώς νέα κρούσματα (σ.σ. 14 συνολικά) εντοπίστηκαν σε εννιά διαφορετικές περιοχές! Συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Κόρινθο, Πέλλα, Σάμο, Ξάνθη και Λάρισα!

Να σημειωθεί πως εκτός των δύο κρουσμάτων στις πύλες εισόδου της χώρας, υπάρχουν και τρία εισαγόμενα που προσήλθαν για έλεγχο αυτοβούλως.

“Σήμερα, 21/7/2020. δηλώθηκαν τριάντα έξι (36) επιπλέον κρούσματα,

Αναλυτικότερα:

– δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
– δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας”.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας ενημέρωσε νωρίτερα και σήμερα, Τρίτη 21.07.2020, ο ΕΟΔΥ με γραπτή του ανακοίνωση.

Η ενημέρωση έρχεται λίγες ώρες μετά την… επάνοδο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στις ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια της κυβέρνησης όσο ο κορονοϊός βρίσκεται… ακόμη ανάμεσά μας.

Ο ΕΟΔΥ, συγκεκριμένα, ενημερώνει πως υπάρχουν 36 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 4.048, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη νεκροί και συνολικά 197 από την αρχή της πανδημίας.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 36, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4048 κρουσμάτων, 1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Recommended For You