24 Hours World News

“Εξέγερση” επιβατών στο “WorldChampion” της SeaJets

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο πλοίο “WorldChampion” της SeaJets το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Τη στιγμή που το θερμόμετρο βρίσκεται στο κόκκινο, ο κλιματισμός του πλοίου “WorldChampion” της SeaJets δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και οι συνθήκες μέσα στο πλοίο να γίνουν αφόρητες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη τη χρήση μάσκας και δη σε μια περίοδο όπου έχει κριθεί απαραίτητη λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων με κορονοϊό, ενώ οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν φορούν καν γάντια.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας μετά από καταγγελίες επιβατών, με αποτέλεσμα το λιμενικό να πραγματοποιήσει έφοδο στο πλοίο, στο λιμάνι της Σύρου, προκειμένου να επιβάλει πρόστιμα στην εταιρεία.

Οι επιβάτες διαμαρτύρονται εντόνως και ζητούν τα χρήματά τους πίσω, ενώ η εταιρεία δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πλοίο που επιβαίνουν 772 επιβάτες έφθασε κλιμάκιο του λιμενικού από το λιμεναρχείο της Σύρου προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Σύμφωνα με το λιμενικό ο πλοίαρχος του “Wordchampion” ανέφερε ότι ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ. Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση καταμαράν καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία.

Έτσι το “Wordchampion”, που φέρει σημαία Κύπρου, αναχώρησε τελικά για τη Μύκονο και από τις 10 το πρωί παρέμενε στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να μπορέσει να επιθεωρηθεί και να υπάρξει απόφαση αν μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη στον κλιματισμό αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και το πλοίο με τους 772 επιβάτες κατέπλευσε για τον προορισμό του.

Exit mobile version