Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε νέο lockdown- Σε όλο στο Ισραήλ, για 3 εβδομάδες

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ μπαίνει σε εθνικό lockdown για τρεις εβδομάδες, έπειτα από προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο αυξανόμενος δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού φέρνει τα νοσοκομεία του Ισραήλ κοντά στα όρια της δυναμικότητάς τους, ενώ αποσταθεροποιεί το σύστημα υγείας, ανέφερε έκθεση του κέντρου πληροφοριών για τον κορωνοϊό. Οι ειδικοί προειδοποίησαν την Πέμπτη την κυβέρνηση ότι υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος υγείας και έτσι την Κυριακή αποφασίστηκε το νέο lockdown.

Από την ερχόμενη Παρασκευή- που το Ισραήλ μπαίνει στο νέο lockdown- κλείνουν τα σχολεία, όπως και εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία μεταξύ άλλων επιχειρήσεων. Τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοιχτά, δήλωσε ο Νετανιάχου. Μεταξύ άλλων, οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται σε απόσταση 500 μ. από την κατοικία τους, ενώ στις συναθροίσεις μπαίνει όριο 10 ατόμων για κλειστούς χώρους και 20 ανθρώπων για ανοιχτούς.

Στο Ισραήλ έως τώρα έχουν καταγραφεί 153.759 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1.108 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Recommended For You