24 Hours World News

Κορωνοϊός: Τα μέτρα για την Αττική αποφασίζει τώρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Η εισήγηση θα παραδοθεί ακολούθως στον πρωθυπουργό, εκείνος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ποια είναι τα τρία βασικά μέτρα που εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομές, μικρότερο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, ακόμη μικρότερες παρέες στα τραπέζια της εστίασης περιλαμβάνονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr στα μέτρα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι σε εξέλιξη. Ενα από τα κύρια ερωτήματα αυτή την ώρα είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική. θεωρείται πάντως δύσκολη η εφαρμογή μέτρων « σπαστών, κατά περιοχή».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί αργότερα σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του μέτρου του κυλιόμενου ωραρίου τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι ακόμη λιγότεροι από τους 50 στους κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους εκδηλώσεις και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), ενώ ακόμη λιγότεροι θα μπορούν να κάθονται ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Exit mobile version