24 Hours World News

Τουρίστες παράτησαν στη Σαλαμίνα 4.000 σκυλιά που τους ήταν βάρος!

Τεράστιο πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Σαλαμίνα. Αγέλες ζώων που δεν μπορούν να ελεγχθούν, με τον δήμο να ζητά βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί ένα μείζον πρόβλημα.

Με μια σειρά από δράσεις η δημοτική αρχή επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση, ωστόσο, αν δεν υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός, τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα

Ο δήμος Σαλαμίνας έχει τοποθετήσει σε 19 σημεία του νησιού ταΐστρες και ποτίστρες για τους τετράποδους φίλους μας. Εχει ενότητες ενημερωτικές στην ιστοσελίδα του για τις βασικές υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς.

Ομως δεν μπορεί να εμποδίσει την ραγδαία εξάπλωση της ανθρώπινης ασυνειδησίας αφού κάθε καλοκαίρι πρώην οικόσιτα ζώα γίνονται σε λίγα λεπτά αδέσποτα από απόφαση του πρώην “δεσπότη” ανθρώπου. Τουρίστες του Σαββατοκύριακου, κι όχι μόνο, επισκέπτονται το νησί με τα ζώα τους και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν χωρίς καμία ενοχή.

Σήμερα στον δήμο Σαλαμίνας υπολογίζονται σε περίπου 4.000 χιλιάδες τα ζώα συντροφιάς που για κάποιους συνανθρώπους μας θεωρούνται αναλώσιμα “παιχνίδια” με ημερομηνία λήξης και αποφασίζουν μετά τις διακοπές τους είτε την μονοήμερη εκδρομή τους να τα παρατήσουν κάπου όπου θα είναι βέβαιοι πως δεν θα τους ακολουθήσει αφού όσο και αν θέλει ένα ζωάκι δεν μπορεί να κολυμπήσει τόσα ναυτικά μίλια.

Να είστε σίγουροι όμως πως το ζωάκι που ξέρει να συγχωρεί αν υπήρχε τρόπος θα ταξίδευε όσο χρειαστεί για να επανενωθεί με την ανθρώπινη οικογένεια του. Πάμε όμως παρακάτω διότι για τους ανθρώπους που παρατάνε τα ζώα όσο μελάνι και αν χυθεί ποτέ δεν θα γεμίσει τα άδεια σαν τα μύδια όταν καταναλώνονται μυαλά τους. Ο δήμος απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τα ζωντανά στη προσπάθεια τους να προσαρμοστούνε σε μια άλλη πραγματικότητα να εμφανίσουν επιθετικές τάσεις λόγω του φόβου που τα διακατέχει.

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί κάτοικοι του νησιού κυκλοφορούν ανάμεσα σε μικρές αγέλες ζώων και η ανησυχία τους είναι έκδηλη. Η δημοτική αρχή έχει περιορισμένες δυνατότητες ακόμη και να στειρώσει τα ζώα πράγμα που το πράττει, αφού συνεχώς όλο και περισσότερα ζώα βρίσκονται παρατημένα από ανθρώπους. 4 χιλιάδες κυρίως σκυλιά κυκλοφορούν στη Σαλαμίνα και οι πιθανότητες αυτός ο αριθμός να αυξάνεται εφόσον δεν ελεγχθεί συνολικά είναι πάρα πολλές.

Ζητήσαμε και λάβαμε όλο τα στοιχεία από την δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου που εμφανίζεται πολύ ευαισθητοποιημένη με το συγκεκριμένο θέμα και αγωνιά για την επόμενη μέρα σε σχέση με την ασφάλεια των ανθρώπων και την φροντίδα των ζώων.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ότι συμβαίνει στη Σαλαμίνα συμβαίνει βεβαίως και αλλού. Ελπίδα υπάρχει να λυθεί το ζήτημα αφού η κεντρική πολιτική ηγεσία μέσω των αρμοδίων υπουργείων εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στην ανθρώπινη ασυνειδησία και την ανθρώπινη βία σε βάρος των ζωντανών με αυστηρά μέτρα και ποινές. Διότι και η εγκατάλειψη είναι μια αξιόποινη πράξη ανάμεσα στους ανθρώπους και ίσως κάποια στιγμή να εφαρμόζονταν και στη περίπτωση εγκατάλειψης ζώων.

Exit mobile version