Πειραιάς: Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης για τα 27 μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού πλοίου. Σκάφη του Λιμενικού περισυνέλλεξαν όλα τα μέλη του πληρώματος. Δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρονται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πήρε κλίση μετά τη σύγκρουση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς αυτή συνέβη. Το «Καλλιστώ» έβγαινε από τον ναύσταθμο όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του ναρκοθηρευτικού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υλικές ζημιές έχουν προκληθεί και στα δύο πλοία. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη του και είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, για να αποτραπεί η βύθισή του. Στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, προκειμένου να γίνει προσπάθεια ρυμούλκησης. Το ναρκοθηρευτικό είναι κατασκευασμένο το 1987. Το φορτηγό πλοίο, με το οποίο συγκρούστηκε, φέρει πορτογαλική σημαία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσε τη σύγκρουση, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Recommended For You