24 Hours World News

Πολυτεχνείο .. τι έγινε σε όλη την χώρα

ΑΘΗΝΑ Η κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων έσπασε το πρωί με την κινητοποίηση του ΚΚΕ μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία. Μεγαλύτερος όγκος διαδηλωτών, τηρώντας τα μέτρα, παρατάχθηκε στα Προπύλαια. Εκεί δέχθηκαν την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων με αύρα, χημικά και κρότου λάμψης, ενώ έγιναν προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, όπου αστυνομικοί τους επιτέθηκαν εκ νέου, κυνηγώντας κόσμο στους γύρω δρόμους και κάνοντας νέες προσαγωγές. Επίθεση από την αστυνομία δέχθηκαν διαδηλωτές της Ανταρσύας, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία, που ανασυντάχθηκαν στον Σ.Σ. Λαρίσης. Επίσης, συγκροτημένα μπλοκ οργανώσεων της αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, όπου και παραμένουν εγκλωβισμένα από αστυνομικές δυνάμεις. Αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου. Το απόγευμα συγκεντρώσεις έγιναν σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το πρωί 500 μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση με αποστάσεις έξω από το Αμερικανικό Προξενείο. Παράλληλα, 60 τουλάχιστον μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στις εστίες. Στις 15:30 πάνω από 300 μέλη φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Τσιμισκή και Αγ. Σοφία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν τους συγκεντρωμένους, εξαναγκάζοντάς τους να συνωστισθούν. Πολλοί εκ των οποίων προσάγονται βιαίως από αστυνομικούς, ζητώντας τους στοιχεία για την επιβολή προστίμων. Ενώ τρείς εξ αυτών τους πάνε στην ΓΑΔΘ.

ΠΑΤΡΑ Φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, αφού έκαναν προσυγκέντρωση στο Παράρτημα – χώρο της εξέγερσης του ’73. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει συγκεντρωμένους στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν την αστυνομία για την εναντίον τους καταστολή στην περιοχή Αγ. Σοφία.

ΡΕΘΥΜΝΟ Δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν πορεία, αλλά εγκλωβίστηκαν από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Στον κόμβο Θεοτοκοπούλου υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία, με χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές.

ΚΑΛΕΣΜΑ για κινητοποιήσεις το απόγευμα έχουν γίνει σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Ξάνθη, Γιάννενα…

Exit mobile version