Ντιέγκο Μαραντόνα: «Δεν νιώθω καλά» ήταν οι τελευταίες λέξεις του θρύλου πριν πεθάνει

Προτού «φύγει» από έμφραγμα στον ύπνο του, είχε μιλήσει με τον ανιψιό του – Έδειχνε χλωμός, και κρύωνε, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στον εγκέφαλο – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα – Δείτε live εικόνα από την Casa Rosada

«Δεν νιώθω καλά» ήταν οι τελευταίες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του Ντιέγκο Μαραντόνα προτού ο θρύλος του ποδοσφαίρου φύγει από τη ζωή, βυθίζοντας στον θρήνο εκατομμύρια φαν του ανά τον κόσμο.

Ενώ ο κόσμος του ποδοσφαίρου προσπαθεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ της αιφνίδιας απώλειας, έρχονται περισσότερες λεπτομέρειες στο φως σχετικά με στις συνθήκες θανάτου του 60χρονου, που για πολλούς υπήρχε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Σύμφωνα με εφημερίδες της Αργεντινής, ο Μαραντόνα πέθανε στον ύπνο του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Αργεντινός θρύλος υπέστη έμφραγμα στο σπίτι του την Τετάρτη, μόλις δύο εβδομάδες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Το πρωί της ίδιας μέρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, όταν ο Μαραντόνα ξύπνησε και κατέβηκε για πρωινό, έδειχνε χλωμός και παραπονέθηκε ότι κρύωνε. «Me siento mal» («Δεν νιώθω καλά») είπε στον ανιψιό του, προτού επιστρέψει στο κρεβάτι του, στην έπαυλη όπου διέμενε στο Μπουένος Άιρες.

Λίγο πριν το μεσημέρι, μια νοσοκόμα βρήκε τον Μαραντόνα χωρίς τις αισθήσεις του και τηλεφώνησε αμέσως για βόηθεια. Όμως ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε στην πολυτελή οικία το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσαν τοπικά ΜΜΕ για τον πρώην σταρ της Νάπολι και της Μπαρτσελόνα, οι τραυματιοφορείς που εκλήθησαν στο νοικιασμένο σπίτι προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 60χρονο στη ζωή, όμως ήταν πολύ αργά.

«Μια έκθεση νεκροψίας που διέρρευσε στα ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρει ότι πέθανε στον ύπνο του μετά από συγκοπή, μόλις δύο εβδομάδες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας χειρουργηθεί για την αφαίρεση ενός θρόμβου στον εγκέφαλο. Επίσης διαπιστώθηκαν στη σορό του ενδείξεις διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, μιας ιατρικής πάθησης στην οποια ο μυς της καρδιάς εξασθενεί, διογκώνεται και δεν μπορεί να χορηγήσει επαρκές αίμα στο υπόλοιπο σώμα», γράφει η Daily Mail.

Τριήμερο πένθος ανακήρυξε στην Αργεντινή ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντεζ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση. «Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας χάρισες απίστευτη ευτυχία. Ήσουν ο πιο σπουδαίος», ανέφερε σε ανάρτησή του ο ηγέτης, ευχαριστώντας τον Μαραντόνα που υπήρξε, και συμπληρώνοντας ότι η απώλειά του θα είναι αισθητή στους Αργεντινούς για πάντα.

Στο προεδρικό μέγαρο η σορός του

Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής πριν μερικές ώρες, ενώ οι πολίτες της χώρας αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τον συμπατριώτη τους που τους έκανε περήφανους.

Το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα μεταφέρθηκε από το ασθενοφόρο στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια.

Αλλοι φαν του Μαραντόνα συγκεντρώθηκαν έξω από το στάδιο στο Μπουένος Άιρες όπου ο Μαραντόνα ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του και μετονομάστηκε προς τιμήν του θρυλικού «Νο 10» της Αργεντινής.

Ανάλογες εκδηλώσεις λατρείας σημειώνονται όμως και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, και κυρίως στη Νάπολη, όπου ο Μαραντόνα αγαπήθηκε σχεδόν όσο και στην πατρίδα του.

Recommended For You