Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ιταλία- Διαψεύδονται οι πληροφορίες για νεκρούς

Ισχυρή σεισμική και επιφανειακή δόνηση 5,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στην κεντρική Ιταλία που έγινε αισθητός μέχρι την Ρώμη. Διαψεύδονται οι πληροφορίες για νεκρούς από την Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, επικαλούμενη πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, υποστήριξε πως υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες, κάτι που διέψευσε πριν από λίγο η Πολιτική Προστασία.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην Ρώμη όσο και στην περιφέρεια, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 66 χλμ. νοτιοανατολικά της Περούτζια, ενώ εκτιμάται από 5,4 έως 5,6 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρές, καταγράφονται προβλήματα στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλάχιστον 150 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, ενώ σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Όπως αναφέρεται, το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας ανακοίνωσε ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Recommended For You