Εκκενώθηκε το «hotspot για Έλληνες» στο Βοτανικό

Ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, στις 6:30 το πρωί, και χωρίς να προκληθούν επεισόδια, εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τζαμί. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση κατά την επιχείρηση, προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπησαν σε συλλήψεις και οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία των ΜΑΤ. Σημειώνεται, ότι ο χώρος θα φυλάσσεται πλέον όλο το 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μέχρι το πρωί υπό κατάληψη χώρο βρέθηκαν το πρωί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Η έκταση των 16 στρεμμάτων τελούσε υπό κατάληψη από τις 4 Ιουλίου. Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους (η προσφυγή έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο), ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στολές στρατιωτικές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στον χώρο.

Recommended For You