Ο Ομπάμα άλλαξε ρούχα από την Ακρόπολη στο Μουσείο

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εντυπωσίασε με τους τρόπους του, αφού μπορεί να ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με χαλαρό ντύσιμο, στο Μουσείο όμως πήγε ντυμένος με κουστούμι και γραβάτα.

Μπορεί η απόσταση από την είσοδο της Ακρόπολης έως την είσοδο του Μουσείου να είναι μόλις λίγα μέτρα, ο κ. Ομπάμα ωστόσο βρήκε τον χρόνο και έκανε μία στάση, προφανώς στο όχημα που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, το «Κτήνος», προκειμένου να αλλάξει ρούχα.

Προφανώς και η αλλαγή ρούχων ήταν επιβεβλημένη, αφού μετά την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και προφανώς θα πρέπει να εμφανιστεί με επίσημο ένδυμα.

Ωστόσο ο κ. Ομπάμα επιβεβαίωσε πως ο «αέρας» που έχει στους τρόπους συμπεριφοράς, στο περπάτημα και στο στιλ είναι κάτι έμφυτο, αφού θα μπορούσε να άλλαζε ρούχα κατά τη μετακίνηση του από το Μουσείο στο κέντρο Πολιτισμού. Ωστόσο προτίμησε να μην εμφανιστεί με… στιλ τουρίστα αλλά με κουστούμι όπως ακριβώς τον υποδέχθηκε και ο διευθυντής του Μουσείου Ακροπόλεως Δημήτρης Παντερμαλής.

Recommended For You