Πυρκαγιά στα λατομεία του Μαρκόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο απορριμμάτων, στην περιοχή των Λατομείων του Μαρκόπουλου. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, είναι μικρής έκτασης, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.   Σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:   Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο των ανενεργών λατομείων Μαρκοπούλου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.   Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Με δεδομένο το ενδεχόμενο να προκύψουν ζητήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και ρύπανσης, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο ενημερώθηκαν για έλεγχο και περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς τους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Πεντέλης, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ακολούθως, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής έδωσε εντολή σε κλιμάκιο υπαλλήλων της, προκειμένου να διενεργηθεί άμεσα αυτοψία στον χώρο της πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται επίσης ότι διατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την κατά το δυνατόν αποτροπή επέκτασής της, ένα φορτηγό όχημα καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο). Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς και βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για περαιτέρω συνδρομή. Πηγή: www.lifo.gr

Recommended For You