24 Hours World News

Ο Μαν. Λαμπράκης, βασικός χρηματοδότης του Σώρρα, μέσω παράνομης συνταγογράφησης οπιοειδών

Του Ελευθέριου Ρήνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ιατρός Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης συνελήφθη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, ενώ ταυτόχρονα του απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για τη διακίνηση τεράστιου αριθμού χαπιών Oxycodone (Οξυκωδόνη).

Η ανακοίνωση της σύλληψης του ομογενούς Εμ. Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε με επίσημο δελτίο τύπου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τον Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Πριτ Μπαράρα, τον ειδικό πράκτορα της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ («DEA») Τζέιμς Χάντ, τον Αρχηγό του αστυνομικού σώματος της Νέας Υόρκης («NYPD») James P. O’Neil και την Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Μαρία Βούλο.

Η σύλληψη Εμ. Λαμπράκη ακολούθησε την άσκηση ποινικής δίωξης για τη συνταγογράφηση χιλιάδων μη απαραίτητων συνταγών Οξυκωδόνης, που ισοδυναμούσαν με 2.4 εκατομμύρια χάπια μέσα στα τελευταία πέντε έτη. Στα περισσότερα από αυτά τα έτη, για τα οποία τα αρμόδια όργανα των αμερικανικών αρχών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία, ο ιατρός αυτός ήταν ο βασικός χρηματοδότης της οργάνωσης του Αρτέμιου Σώρρα, ενώ από την παράνομη συνταγογράφηση έως και εκατό (100) συνταγών την ημέρα αποκόμισε σχεδόν 2.5 εκατομμύρια δολάρια από το 2011 έως σήμερα. Η αξία στη μαύρη αγορά για τα ναρκωτικά χάπια που βοήθησε να διατεθούν ο Εμ. Λαμπράκης ξεπερνάει τα 48 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ

Ο Εμμανουήλ Λαμπράκης συστήθηκε στο κοινό εκτός ομογένειας το Φθινόπωρο του 2011 ως ο συνοδοιπόρος του Αρτέμιου Σώρρα στο θέμα των πλαστών, δήθεν αμερικανικών ομολόγων των 600 δισεκατομμυρίων, με τα οποία θα έσωναν τη χώρα. Σε όλες τις εκδηλώσεις από τον καιρό εκείνο, μέχρι το τέλος τους 2015 που επήλθε η ρήξη στην εγκληματική οργάνωση, ο Εμ. Λαμπράκης συμμετείχε ως πρόεδρος της οργάνωσης End National Debt (END), με έδρα το οδοντιατρείο της αδερφής του στην Αθήνα.

Ο Μανώλης Λαμπράκης με τον κατά φαντασία τρισεκατομμυριούχο Αρτέμιο Σωρρα (δεξιά) σε εκδήλωση για την υποστήριξη της απάτης με τα 600 δις στην Αθήνα.

Νωρίτερα και πριν την ονείρωξη των 600 δισεκατομμυρίων, οι δύο αυτοί συνεργάτες, είχαν παρουσιάσει τηλεοπτικά το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής, το οποίο κατακρεούργησαν με τις απίθανες παλαβομάρες που υποστήριζαν. Μελετώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση από το 2000 και διαθέτοντας μια σειρά αξιόπιστων στοιχείων, που μου επέτρεπαν να διαπιστώσω το έωλο των ισχυρισμών τους, ήρθα σε επαφή μέσω email με τότε φερόμενους ως συνεργάτες του Λαμπράκη, προσπαθώντας να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αυτοί βοηθούσαν την Εθνική Τράπεζα να υποβαθμίσει την υπόθεση.

Αν και δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά, οι πρώτες απαντήσεις του Μανώλη Λαμπράκη προς εμένα ήταν πολυσέλιδες, γεμάτες ύβρεις. Σε όλες αυτές υποστήριζε πως ήταν μέλος μιας μικρής ομάδας εκλεκτών χειρουργών στις ΗΠΑ, του American College of Surgeons. Ερευνώντας δημοσιογραφικά το θέμα, παρά τις απειλές και το ατελείωτο υβρεολόγιο, το οποίο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έως σήμερα, μου έκανε τεράστια εντύπωση τόσο η αστάθεια του χαρακτήρα του, όσο και η ψυχοπαθολογία των θέσεων του. Δεν υπήρχε θεωρία συνωμοσίας, την οποία να μη τη θεωρεί δεδομένη. Αστειευόμενος με φίλους, έλεγα ότι όταν ξυπνάει το πρωί, αντί για καλημέρα, φωνάζει «είστε όλοι πράκτορες, εσύ, εσύ και εσύ!». Και τι δεν είχα ακούσει από αυτόν τον άνθρωπο! Μπορεί να πίστευε ότι υπήρχαν εξωγήινοι στη γη, αλλά επέμενε να πιστεύει πως εγώ δεν υπήρχα και ότι την ταυτότητά μου και καλά την έφτιαξε η CIA. Μια αρρωστημένη συμπεριφορά που διατηρήθηκε μέχρι σήμερα ως υβρεολόγιο από τα σημερινά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα από τα πολλά έγγραφα στα οποία ο Μανώλης Λαμπράκης υπέγραφε σαν FACS, δηλαδή Fellow of the American College of Surgeons.

Η ρητορική του Εμ. Λαμπράκη ήταν παρόμοια της ναζιστικής Γερμανίας του 1930 και αυτήν ακολουθεί έως σήμερα και ο Αρτ. Σώρρας. Η συνήθης «βρισιά» της εγκληματικής οργάνωσης είναι να σε αποκαλέσουν «Εβραίο», λες και ο εθνικός προσδιορισμός κάποιου είναι συνδεδεμένος με κάποιο προπατορικό αμάρτημα, για το οποίο πρέπει να πεθάνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύμφωνα με όσες επικίνδυνες ιδέες διασπείρουν στους ευκολόπιστους, αλλά φανατικούς οπαδούς τους.

Προσωπικά, δεν είμαι Εβραίος, ούτε έχω την παραμικρή σύνδεση με το λαό του Ισραήλ, όμως έχω γίνει στόχος της προπαγάνδας αυτών των ανθρώπων, με απειλές κατά της ζωής μου, σε σημείο που να ζητήσω την ποινική τους δίωξη από το καλοκαίρι του 2014, και να τους μηνύσω για συκοφαντική δυσφήμιση το 2015, υποθέσεις για τις οποίες σύντομα θα οριστεί δικάσιμος.

Βίντεο. Ο Σώρρας και η παρεούλα του αρνούνται το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τη δικαιολογία όταν ήταν «εβραίος πράκτορας» !!!!

Στην πορεία της έρευνας, ήρθα σε επικοινωνία με το American College of Surgeons (FACS), αφού πλέον συνειδητοποίησα πως ότι έβγαινε από το στόμα αυτών των ανθρώπων ήταν τουλάχιστον από 50% έως 100% ψευδές. Η γραπτή απάντηση του Robert A. Van Tornhout, υπευθύνου του FACS, επιβεβαίωσε αυτό που μου είχε γίνει σαφές κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο: Ο Εμ. Λαμπράκης ουδέποτε ήταν μέλος τους, δηλαδή δεν ήταν ποτέ Fellow of the American College of Surgeons (FACS)!

Η απάντηση του American College of Surgeons σύμφωνα με την οποία ο Εμμανουήλ Λαμπράκης δεν ήταν μέλος τους, κάτι που ψευδώς το υποστήριζε.

Ωστόσο, χρησιμοποιούσε τον τίτλο FACS στην ταμπέλα του και στα έγγραφα του προς την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ώστε οι ένορκες καταθέσεις του σε υποθέσεις ασφαλιστικών αποζημιώσεων και συντάξεων λόγω αναπηρίας να γίνονται δεκτές από τα δικαστήρια. Το ρεπορτάζ μου στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι ο ιατρός είχε φανατικούς θαυμαστές και υποστηρικτές, που είχαν ευεργετηθεί από αυτόν. Η φήμη που υπήρχε ήταν όμως ότι πολλές από αυτές τις συντάξεις και τις αποζημιώσεις ήταν το ίδιο «παραμυθένιες», όπως τα 600 δις του Σώρρα…

Το ένα από τα δύο ιατρεία του Εμμανουήλ Λαμπράκη, με εμφανές το FACS στην ταμπέλα, μέσω των οποίων γινόταν η παράνομη συνταγογράφηση οπιοειδών.

Στην πορεία της έρευνας, που πραγματοποιήσαμε με τον Γιώργο Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη, ήρθε στην κατοχή μας μια σειρά από ηλεκτρονικές επιστολές του Εμμανουήλ Λαμπράκη προς πληθώρα συνεργατών του. Κάποιοι από τους αυτούς μας τις προώθησαν, απηυδισμένοι με την απάτη στην οποία τους ενέπλεξαν.

Ανάμεσα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπήρχε και ένα μήνυμα προς ένα άλλο μέλος της οργάνωσης «End National Debt – END», στο οποίο γινόταν ξεκάθαρη αναφορά στη συνταγογράφηση υπνωτικών χαπιών Ambien (Ζολπιδέμη) από απόσταση σε ασθενή που πριν λίγο καιρό είχε χειρουργηθεί σε άλλη πολιτεία! Σε εκείνο το Email, ο Εμμανουήλ Λαμπράκης, ως άμεσος συνεργάτης και υπό την πίεση του Σώρρα, προσπαθούσε να πουλήσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής προς 100 εκατομμύρια δολάρια, για τις ανάγκες της οργάνωσης.

Η πρόταση για συνταγογράφηση από απόσταση σε άλλη πολιτεία υπνωτικών σκευασμάτων. Τέθηκε υπόψιν του Εμ. Λαμπράκη για να απαντήσει, ωστόσο απάντησε με απειλές για παραβίαση της εχεμύθειας ιατρού – ασθενούς…

Το βέβαιο είναι πως μέχρι ο Εμ. Λαμπράκης να καταλάβει ότι στόχος του Σώρρα ήταν να τον χρησιμοποιήσει για τις δικές του επιδιώξεις, που από την αρχή ήταν η δημιουργία πολιτικού κόμματος, η εξαπάτηση πολιτών και η προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου, χρηματοδοτούσε τις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης, με χρήματα που συγκέντρωνε από τις δραστηριότητές του. Είναι ξεκάθαρο πως χρήματα από την πώληση Οξυκωδόνης, εκτός από τη διατήρηση μιας πανάκριβης ζωής στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πήγαν και στο Σώρρα ως «έξοδα παράστασης», όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Εμ. Λαμπράκης σε μια κρίση ειλικρίνειας πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα την 14η και 14η Οκτωβρίου 2015.

Ο Μανώλης Λαμπράκης κάλυπτε τα έξοδα του απένταρου Σώρρα, όπως και τα περισσότερα έξοδα της εγκληματικής οργάνωσης. Η προέλευση των χρημάτων του ιατρού, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές ήταν σε μεγάλο βαθμό από την παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών. Χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από μια απάτη για να χρηματοδοτηθεί μια άλλη απάτη.

Ο Αρτέμιος Σώρρας παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται σαν μεγιστάνας της παγκόσμιας οικονομίας, ξεκίνησε αυτή την ιστορία άφραγκος. Η μοναδική του «εργασία» είναι η ενασχόληση με την «σωτηρία» των ευκολόπιστων που καταθέτουν από 5 ευρώ το μήνα στην πυραμιδωτή δομή της οργάνωσης που έχει στήσει. Η δομή αυτή αναφέρεται ξεκάθαρα στο καταστατικό των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που γεμίζουν την Ελλάδα σαν μανιτάρια, ενώ αδιαμφισβήτητος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που ωθεί τα μέλη της στη διάπραξη παράνομων πράξεων είναι ο ίδιος ο Σώρρας.

Η πορεία του Σώρρα στον επιχειρηματικό τομέα δεν ήταν αντίστοιχα ευρηματική. Στις περισσότερες επιχειρήσεις στις οποίες έχει αναμιχθεί υπάρχουν ανοικτές δικαστικές διαμάχες και χρέη. Από τη μάντρα αυτοκινήτων «Commercial Gate SA» λίγο έξω από την Πάτρα (http://www.vres.gr/commercial-gate-ae) στην οποία φέρεται να πούλησε το αυτοκίνητο του δικηγόρου κουμπάρου του σε τρεις διαφορετικούς αγοραστές και κανείς δεν είδε ευρώ εκτός από τον Σώρρα, έως τον παιδότοπο «Παιδοστρόβιλος» που άνοιξε στην Πάτρα με τη σύζυγό του Βαϊα Ρουγκλίου .

Κατάφεραν να λάβουν το 2009, λόγω της κακής οικονομικής τους κατάστασης, χρηματοδότηση της μικρής τους επιχείρησης με 67.582 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Είναι η ίδια περίοδος που ο Σώρρας το έπαιζε τρισεκατομμυριούχος και κάτοχος του δακτυλιδιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως το 2012 η κόρη του πήγαινε στον παιδικό σταθμό με επιδότηση με κοινωνικά κριτήρια (http://web3.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2012/2012-08-04_oristika-gynaikwn/html/epilex_13.html) και οι τράπεζες τον κυνηγούσαν, κάνοντας κατάσχεση στο φορτηγάκι της επιχείρησης!

Βίντεο. Η Red Panther Limited και η «τεράστια περιουσία» του Αρτέμη Σώρρα, κατά τον Εμμανουήλ Λαμπράκη…

Το ίδιο «βαθύπλουτη» είναι και η υπαρχηγός του Σώρρα, Βίκυ Χαραλάμπους από την Κύπρο, η οποία έχει παρόμοια αξιοθαύμαστη καριέρα, με προσφορές για χρηματοδοτήσεις από περίεργους τραπεζίτες από τη Μάλτα και αποχαρακτηρίσεις αρχαιολογικών χώρων για την ανοικοδόμηση τους στο Μετς ως πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΡΣΙΝΟΗ ΑΕ (βλ. Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος – http://www.artemisagrotera.org/?history=1). Μάλιστα, εδώ και λίγους μήνες στο τετραμελές πλέον ΔΣ της ΑΡΣΙΝΟΗ ΑΕ δεν συμμετέχει η Βίκυ Χαραλάμπους, αλλά νέα CEO είναι μια ιδιωτική υπάλληλος από τις Φιλιππίνες, ενώ στο ίδιο ΔΣ συμμετέχει πλέον και μια κυρία από τη Βουλγαρία! Λέτε να έρχονται τίποτα χρήματα από τα καταπιστεύματα, που ο θρύλος τα τοποθετεί κυρίως στις Φιλιππίνες ή φτάνει επιτέλους η ανάπτυξη; Πραγματικά ελπίζω να μην χρεοκοπήσει αυτή η εταιρεία τώρα που απομακρύνθηκαν τα ικανά χέρια της Βίκυς…

Βίντεο. Η Βίκυ Χαραλάμπους, η Αρσινόη ΑΕ και ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος.

Ακόμη πιο πλούσιος από τους παραπάνω πρωτεργάτες της υπόθεσης Σώρρα, είναι και ο στενός του συνεργάτης Αντώνης Διαμαντόπουλος ή κατά κόσμον Anthony Diamond, φερόμενος ως τραπεζίτης, δήθεν διευθυντής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος στον Καναδά και ψευδομάρτυρας στο δικαστήριο μετά από τη μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη κατά Σώρρα και Λαμπράκη. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης της «πολυεθνικής» Diamond + Diamond Merchant Banking Group έχει καταδικαστεί πολλαπλώς για υποθέσεις απάτης με χορήγηση δανείων από χρεόγραφα – κουρελόχαρτα, παρόμοια με αυτά που διακινεί ο Σώρρας στην Ελλάδα, αφού πριν το δάνειο εισέπραττε μπροστά τα έξοδα δανείου (http://www.lawtimesnews.com/201210012084/headline-news/court-punishes-man-twice-for-same-contempt-order). Φυσικά η εταιρεία του δεν έχει καν πραγματική φυσικά έδρα και δεν είναι τράπεζα!

Εκτός λοιπόν από τις παροδικές «προσφορές» από ευκολόπιστους ανά τον κόσμο, που ήθελαν να βοηθήσουν τον «τριλλιόνη» (εκ των trillions) Αρτέμιο Σώρρα να σώσει την Ελλάδα, βασικός χρηματοδότης του ήταν ο ιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης, ακόμη κι αν στο τέλος του 2012, ο ομογενής Ιωάννης Αλεξάντερ, συνεργάτης του Σώρρα, κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο λαχείο και εισέπραξε τελικά κοντά στα 600.000 μετά τους φόρους. Ο Λαμπράκης μάλιστα υποστηρίζει με μάρτυρες ότι ο Σώρρας, για να βάλει την υπογραφή του σε ένα έγγραφο, του ζητούσε μερικές χιλιάδες ευρώ τη φορά!

Περιχαρής ο Ιωάννης Αλεξάντερ, κατά την παραλαβή της επιταγής για το κερδοφόρο λαχείο του στο Ατλάντικ Σίτυ. Η πηγή της χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης όμως ήταν τα ναρκωτικά χάπια.

Ιστορίες για αγρίους και δεινοσαύρους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Εμμανουήλ Λαμπράκης «επένδυσε» μεγάλο μέρος των προσωπικών του εσόδων στην απάτη με τα 600 δις, τον καιρό που υποστήριζε ότι τα δις και τα τρις προήλθαν από την πώληση τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων, γνωστής από την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος, από το Σώρρα απευθείας στον Ομπάμα….

Βίντεο. Σίγουρα τα λεφτά, κατά τον Εμμανουήλ Λαμπράκη, προερχόμενα από πώληση τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων.

ΟΞΥΚΩΔΟΝΗ – Η «ΗΡΩΙΝΗ» ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Το Oxycodone (Οξυκωδόνη) είναι ένα ημισυνθετικό αναλγητικό, που παράγεται από την κωδεΐνη, χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του μέτριου και δυνατού πόνου. Ωστόσο, οι χρήστες ναρκωτικών το προτιμούν ως αντικατάστατο ή συμπλήρωμα της ηρωίνης. Η δοσολογία του για ιατρικούς σκοπούς είναι 5mg ανά 6 ώρες και έχει ευρεία χρήση σε καρκινοπαθείς και σε μετεγχειρητικούς ασθενείς, εφόσον αισθάνονται έντονο πόνο, ειδικά μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία.

Σε μικρές δόσεις η Οξυκωδόνη μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ευφορίας, ελαφριάς ζάλης, καταπράυνση, ελαφρά σύγχυση και πιθανά ναυτία. Σε πιο μεγάλες δόσεις, όλες αυτές οι επιδράσεις ενισχύονται και διαρκούν περισσότερο. Ο χρήστης πιθανόν να αποκοιμηθεί μετά τη χρήση και η αναπνοή του γίνεται πιο δύσκολη. Συχνή παρενέργεια είναι η δυσκοιλιότητα, όμως οι κίνδυνοι αυξάνονται όσο αυξάνεται η δόση. Σε περιπτώσεις υπερδοσολογίας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναπνευστικής και καρδιακής ανακοπής.

Τις τελευταίες ώρες ακούγονται «φωνούλες» από το στρατόπεδο Σώρρα ότι το φάρμακο Oxycodone που συνταγογραφούσε κατά κόρον ο Λαμπράκης ήταν «αβλαβές» και τον έφαγε το «εβραιοκρατούμενο σύστημα». Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν ότι όσοι παίρνουν το συγκεκριμένο φάρμακο από τους εμφανιζόμενους ως «πρεζέμπορους» (γιατρός δεν θεωρείσαι όταν γράφεις 100 συνταγές Oxycodone την ημέρα στο ιατρείο) το κάνουν λόγω εθισμού. Το Oxycodone σε χάπι έχει αργή αποδέσμευση και δεν αρέσει στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, για αυτό το χρησιμοποιούν τριμμένο σε σκόνη για άμεση δράση ή για να παράγουν άλλα “προϊόντα”. Μάλιστα, το Oxycodone δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα καν στη μορφή χαπιού.

Το συγκεκριμένο παράγωγο της κωδεϊνης προκαλεί σωματικό και ψυχολογικό εθισμό, ενώ σε κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει και θάνατο. Αν κάποιοι θυμούνται τον Dr House από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, που κατάπινε τα Vicodins για πλάκα και μετά από χρόνια χρήση έβλεπε «ροζ κροκόδειλους», αυτά περιέχουν Hydrocodone, ένα άλλο παράγωγο της κωδεϊνης, μαζί με παρακεταμόλη. Το Oxycodone που συνταγογραφούσε ο Εμ. Λαμπράκης, σύμφωνα με έρευνες, «φτιάχνει» τους χρήστες ναρκωτικών κατά 50% πιο αποτελεσματικά από το Hydrocodone!

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οι αμερικάνικες αρχές δεν απαγγέλουν τόσο σοβαρές κατηγορίες για πλάκα, ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εκδίδει επίσημα δελτία τύπου χωρίς λόγο. Η σύλληψη του Εμμανουήλ Λαμπράκη παρουσιάζεται στα αμερικανικά μέσα ως ένα ισχυρό χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών. Ο ιατρός ζούσε μια πλούσια ζωή υψηλού κόστους στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και πριν μερικά χρόνια δημοσιεύθηκε πολυσέλιδο, ένθετο σε ομογενειακή εφημερίδα για την τελευταία σύζυγό του και τον ίδιο. Βασική όμως ενασχόλησή του, σε καθημερινό επίπεδο, με συνεχείς δραστηριότητες και ταξίδια, ήταν η υποστήριξη της απάτης των 600 δις σε πλαστά, δήθεν χρεόγραφα των ΗΠΑ, για τα οποία μου έχει απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ότι δεν έχουν την παραμικρή αξία.

Στα πλαίσια αυτά, εκδόθηκε το δελτίο τύπου της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2016 (https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/doctor-charged-manhattan-federal-court-illegal-distribution-millions-oxycodone-pills), στο οποίο ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης κ. Μπαράρα δήλωσε: «Αν και είχε άδεια ως γιατρός ο Εμμανουήλ Λαμπράκης φέρεται ότι ήταν ένας ενεργός και επικίνδυνος διακινητής ναρκωτικών. Φέρεται να προμήθευσε ιατρικά μη απαραίτητα χάπια οξυκωδόνης στις κοινότητες μας, τρέφοντας τον εθισμό αμέτρητων ανθρώπων. Αυτή η σύλληψη αποτελεί κρίσιμο μέρος της συνολικής μάχης μας ενάντια στην καταστροφική επιδημία κατάχρησης οπιοειδών».

Ο ειδικός πράκτορας της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ («DEA») Τζέιμς Χάντ, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας, σημείωσε: «Οι διακινητές ναρκωτικών που πωλούν συνταγές για χρήματα βγάζουν κακό όνομα στους γιατρούς. Η διάλυση ενός σύγχρονου «τεκέ» οπίου που ήταν μεταμφιεσμένος ως ιατρική κλινική στην καρδιά του Queens δείχνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας στην επιβολή του νόμου. Η έρευνα ταυτοποίησε ότι ο Εμμανουήλ Λαμπράκης φέρεται να εξέτρεπε χάπια Οξυκωδόνης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, επιτρέποντας το ένα πράγμα που οι αρχές, οι κοινότητες και οι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν να αποφύγουν – τον εθισμό στα οπιοειδή και τους θανάτους από υπερβολική δόση».

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Μαρία Βούλο δήλωσε με τη σειρά της : «Η Νέα Υόρκη είναι ένα πιο ασφαλές μέρος επειδή η οι αρχές επιβολής του νόμου συνεργάστηκαν για να σταματήσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες που ο κατηγορούμενος ακολούθησε για να πλουτίσει ενώ έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους. Το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών εκτιμά την ευκαιρία που είχε να εργαστεί σε αυτή την υπόθεση με το γραφείο του Εισαγγελέα Μπαράρα και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA)».

Τα παρακάτω σημεία προέρχονται από το κατηγορητήριο κατά του Εμμανουήλ Λαμπράκη:

– «H οξυκωδόνη είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών».

– «Στην πραγματικότητα, οι ταμπλέτες οξυκωδόνης, μπορούν να μεταπωληθούν στο δρόμο για εκατοντάδες δολάρια. Για παράδειγμα, ταμπλέτες οξυκωδόνης των 30 mg έχουν τρέχουσα αξία στο δρόμο περίπου στα 20-30 δολάρια για κάθε ταμπλέτα στη Νέα Υόρκη. Η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες περιοχές της χώρας. Μία μόνο συνταγή για 120 ταμπλέτες των οξυκωδόνης των 30 mg μπορεί να αποφέρει στον παράνομο διακινητή 2.400 δολάρια σε μετρητά ή περισσότερα».

– «Τουλάχιστον, κατά προσέγγιση, από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2016 ο Εμμανουήλ Λαμπράκης λειτουργούσε δύο ιατρικές κλινικές στο Queens της Νέας Υόρκης, όπου έγραψε ο ίδιος χιλιάδες συνταγές για μεγάλες ποσότητες οξυκωδόνης με αντάλλαγμα μετρητά. Ο Λαμπράκης χρέωνε συνήθως 150 δολάρια μετρητά για επισκέψεις ασθενών και αυτές οι επισκέψεις συχνά συμπεριλάμβαναν πολλαπλούς «ασθενείς» που έβλεπε την ίδια στιγμή, στο ίδιο δωμάτιο εξέτασης».

– «Κατά τη διάρκεια αυτών των «επισκέψεων ασθενών» ο Λαμπράκης, έκανε απλούς, επιπόλαιους χειρισμούς του σώματος (όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή) και είχε μία σύντομη ή μηδαμινή συνομιλία με τον φερόμενο «ασθενή». Παρόλα αυτά, ο Λαμπράκης έδινε στον ασθενή μία συνταγή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, πιο συχνά 120 ταμπλέτες των 30 mg ή πιο πολύ».

– «Μεταξύ του Ιανουαρίου του 2011 και σήμερα, ο Λαμπράκης έγραψε περίπου 17.000 συνταγές οξυκωδόνης στη μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατομμυρίων. ταμπλετών, οι οποίες έχουν αξία στο δρόμο τουλάχιστον 48 εκατομμύρια δολάρια».

– «Σε πάνω από 200 περιπτώσεις ο Λαμπράκης έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνης των 30 mg σε μία ημέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εκτιμάται πως ο Λαμπράκης συγκέντρωσε 2,5 εκατ. δολ. σε αμοιβές από τους «ασθενείς» του».

Ολόκληρο το επίσημο κατηγορητήριο κατά του Εμμανουήλ Λαμπράκη βρίσκεται εδώ:

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η διάρρηξη σχέσεων ανάμεσα στον Αρτέμη Σώρρα και τον Εμμανουήλ Λαμπράκη, έγινε επειδή ο ομογενής ιατρός, κατά δήλωσή του βαρέθηκε να χρηματοδοτεί με χιλιάδες δολάρια τον «άφραγκο» Σώρρα, ενώ ταυτόχρονα ο τελευταίος διεξήγαγε εράνους για τη συγκέντρωση χρημάτων από τους πιστούς. Παράλληλα, υπήρχε μια σαφέστατη αλλαγή του σχεδίου τους, με τη δημιουργία παραθρησκευτικής οργάνωσης από το Σώρρα, στην οποία όρκιζε τους «πολεμιστές» του με απίστευτους όρκους, κάτι που ξένιζε τον Λαμπράκη και τους περισσότερους ομογενείς.

Αφού λοιπόν ο Σώρρας βάφτισε και τον Λαμπράκη «Εβραίο και πράκτορα» έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση (πάντα σε κεφαλαία): «Artemis Sorras ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 2/12/2016 ΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 20 ΕΙΚΟΣΑΕΤΗ ΠΟΙΝΗ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ ΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ….
ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑΦΥΛΑΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ. Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ».

Θυμίζω σε αυτό το σημείο ότι το κατηγορητήριο ξεκαθαρίζει πως η παράνομη δραστηριότητα του Μανώλη Λαμπράκη αφορούσε τουλάχιστον την περίοδο 2011 – 2016, περίοδος κατά το μεγαλύτερο μέρος της οποίας οι δύο συνεργάτες βρίσκονταν στο «μήνα του μέλιτος». Η χρηματοδότηση του ιατρού προς την οργάνωση και τον ίδιο το Σώρρα είχε ξεκινήσει νωρίτερα με την κάλυψη των ταξιδιών του συνεργάτη του προς την αμερική, την οποία ο Αρτέμης επισκεπτόταν ως τουρίστας, για τις ανάγκες του σχεδίου τους.

Σε αυτά τα ταξίδια έγινε προσπάθεια να πουληθεί ένα από τα πλαστά International Bills of Exchange (διεθνείς συναλλαγματικές) του Stephen Louis Wozny στον πρώην εκατομμυριούχο Rodney P. Hunt (http://paperchase365.com/the-downfall-of-rodney-p-hunt/). Ο αφροαμερικανός, πρώην αθλητής Hunt είχε πουλήσει μια εταιρεία αεροδιαστημικής και μάλλον από εκεί συνέλαβε ο Λαμπράκης το παραμύθι με τα διαστημικά καύσιμα. Ο εμφανιζόμενος σαν «καθηγητής Λαμπράκης» παρουσίασε στον Rodney Hunt τα παλιόχαρτα του Stephen Lousi Wozny, τα οποία θα εξαργύρωνε ο τελευταίος και θα δώριζε και ένα μεγάλο μέρος στην εκλογική προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα. Τελικά το θύμα δεν «τσίμπησε», όπως δεν τσίμπησαν και άλλοι επιχειρηματίες, και ο ιατρός συνέχισε να χρηματοδοτεί τις φιλοδοξίες του άφραγκου τρισεκατομμυριούχου, μέχρι που το Σώρρας κατάφερε να δημιουργήσει τις δικές του οικονομικές ρίζες, βαθιά χωμένες στις τσέπες των οπαδών και δωρητών του.

Ενώ λοιπόν ο Εμ. Λαμπράκης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον από το 2011 βοηθούσε στην παράνομη διακίνηση Oxycodone, με την πρόσφατη δήλωση του ο Σώρρας ισχυρίζεται πως ο ιατρός έπεσε θύμα του συστήματος και αν δεν τον «πρόδιδε» θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματός του. Κοινώς, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια!

Από τη στιγμή όμως που υπήρχε διακίνηση χρημάτων για διάπραξη περαιτέρω αξιόποινων πράξεων, θεωρώ σχεδόν σίγουρο, πως οι αμερικανικές αρχές θα θέλουν να ερευνήσουν το κύκλωμα χρήσης πλαστών χρεογράφων, πλέον με τη χρηματοδότηση της εγκληματικής οργάνωσης να είναι σαφής και προερχόμενη κυρίως από τη διακίνηση ναρκωτικών χαπιών. Και για να παραφράσω ένα κοινότυπο ρητό «την πρέζα αγάπησαν πολλοί, τον πρεζέμπορο ουδείς»…

πηγη

Exit mobile version