Στα δύο η Ελλάδα: Μεγάλα προβλήματα στην Αθηνών-Πατρών

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο – Κατά διαστήματα η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία – Δίπλωσαν και νταλίκες επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση Ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι το επόμενο πρόβλημα για τις περιοχές της χώρας που έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες ώρες από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρείται στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που πέφτει κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα υποχρεώνεται να διακόψει και εντελώς την κυκλοφορία μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να είναι πιο δύσκολες καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο και ο δρόμος να παγώσει.

Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωαν με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν. Για το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανακοίνωση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών.

Recommended For You