Τέσσερις Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Νότια Κορέα αθωώθηκαν αφού αρνήθηκαν τη στρατιωτική θητεία

Τα δικαστήρια της Νότιας Κορέας αθωώσαν τέσσερις άνδρες στα 20 έτη που αρνήθηκαν να εκτελέσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Στις 24 Αυγούστου, ο Hon. Ο Cho Jeong-min, ο δικαστής που προεδρεύει του 7ου ποινικού τμήματος του υποκαταστήματος Goyang του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Uijeongbu, διαπίστωσε τέσσερις μάρτυρες του Ιεχωβά επώνυμες Kim (28), Lee (24), Choi (23) και Roh (25) της παραβίασης του νόμου περί στρατιωτικής θητείας, αρνούμενος να υπακούσει σε εντολές της κυβέρνησης να αναφέρουν την υποχρέωση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Kim και οι άλλοι κατηγορούμενοι αναγνώρισαν ότι είχαν λάβει εντολή να προσληφθούν από τον επικεφαλής του τμήματος της επαρχίας Gyeonggi του στρατιωτικού προσωπικού και ότι δεν είχαν εμφανιστεί για καθήκον εντός τριών ημερών από την καθορισμένη ημερομηνία, τις κατηγορίες εναντίον τους. Ωστόσο, οι εναγόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν ένοχοι, δεδομένου ότι ενεργούσαν σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, γεγονός που δικαιολογείται ως νόμιμος λόγος άρνησης συμμετοχής, όπως προβλέπεται στον νόμο περί στρατιωτικής θητείας.

“Η απόφαση των εναγομένων να μην αποδεχθούν το καθήκον τους να φέρουν πυροβόλα όπλα στον στρατό βασίστηκε στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Η άρνησή τους να προσχωρήσουν μετράει ως αντίρρηση συνείδησης της στρατιωτικής θητείας, “Hon. Ο Τσο εξήγησε στην έκδοση της ετυμηγορίας. “Το δικαίωμα αντίρρησης συνείδησης αναγνωρίζεται διεθνώς ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει εναλλακτικές μορφές παροχής υπηρεσιών. Οι συγκρουόμενες αποφάσεις που επιτεύχθηκαν στα δικαστήρια της Νότιας Κορέας, με ορισμένους άνδρες που καταδικάστηκαν και άλλοι αθώοι, δημιουργούν μια χαοτική κατάσταση ».

“Επί δεκαετίες τώρα, το κράτος έχει καταφύγει σε ποινική δίωξη σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, η οποία είναι η ισχυρότερη μορφή τιμωρίας, χωρίς να καταβάλλει καμία ουσιαστική προσπάθεια να επινοήσει μια εναλλακτική λύση. Κατά συνέπεια, κάθε χρόνο περίπου 600 νέοι άνδρες που αρνούνται να εκτελέσουν τη στρατιωτική τους θητεία για λόγους θρησκευτικής ή προσωπικής πεποίθησης καταδικάζονται σε ένα έτος και έξι μήνες στη φυλακή. Αυτή είναι μια σαφής παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, όπως ορίζεται στο άρθρο 37, παράγραφος 2, του Συντάγματος », δήλωσε ο Τσο.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 19.000 αντιπρόσωποι συνείδησης της Νότιας Κορέας αναφέρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Από το 2015, 42 από αυτά έχουν αθωωθεί από τα δικαστήρια.

Recommended For You