Εμπρηστικό χτύπημα σε Αίθουσα Βασιλείας των μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά γύρω από μια Αίθουσα Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Η πυροσβεστική βρήκε μέσα στο κτίριο μια λευκή σκόνη. Για το σκοπό αυτό στήθηκε ένα κινητό εργαστήριο για να εξετάσει το υλικό αυτό. Την ώρα αυτή διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις από την κρατική υπηρεσία ασφάλειας και προστασίας.

Σε μια Αίθουσα Βασιλείας των μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Μέντεν της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διαπράχθηκε εμπρησμός. Όπως ανακοίνωσε, επίσημα, η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, πολλές μικρές εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν σε αρκετά σημεία έξω και γύρω από την Αίθουσα Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Η πυροσβεστική μπόρεσε να σβήσει τις φωτιές γρήγορα με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι περιορισμένες.

Στην είσοδο της Αίθουσας Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ωστόσο, εντοπίστηκε άγνωστη λευκή σκόνη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τέθηκε ο χώρος υπό περιορισμό και ειδοποιήθηκε ειδική μονάδα ερευνών από το Ντόρτμουντ για να εξετάσει το υλικό που βρέθηκε.

Η Analytic Task Force έστησε στο σημείο του ατυχήματος ένα κινητό εργαστήριο και διεξήγε επισταμένη ανάλυση της λευκής σκόνης. Το πόρισμα της ανάλυσης έδειξε ότι πρόκειται για «ακίνδυνο υλικό» είπε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της πόλης Μέντεν. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται δεν θέλησε αρχικά η πυροσβεστική να πει. Η κρατική υπηρεσία ασφάλειας και προστασίας κατέγραψε τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι το τελευταίο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο που αναγνώρισε το Φεβρουάριο τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως οργάνωση δημοσίου δικαίου. Έτσι αναγνωρίστηκε ως ισότιμη θρησκεία με τα άλλα θρησκευτικά δόγματα.

Η θρησκευτική κοινότητα αναγνωρίστηκε στο Βερολίνο το 2006 έπειτα από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για πρώτη φορά από ένα ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Στη Γερμανία υπάρχουν επίσημα περισσότερο από 200.000 δραστήρια μέλη.

πηγή

Recommended For You