Μάρτυρες του Ιεχωβά: Ο τυφώνας Irma και ο σεισμός στο Μεξικό

ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ: Άρχισε να πλήττει τη στεριά στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό. Έχει ήδη σαρώσει πολλά νησιά της Καραϊβικής. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμό ή θάνατο αδελφού ή αδελφή μας. Μία Αίθουσα Βασιλείας στη Λα Ντεζιράντ της Γουαδελούπης, μία στο Σεν Μπαρτελεμί και μία Αίθουσα Συνελεύσεων στο Σεν Μαρτέν έχουν υποστεί ζημιές.

Το νησί Μπαρμπούντα χτυπήθηκε ανελέητα από τον τυφώνα, και υπολογίζεται ότι το 50 τοις εκατό των κατοίκων του έμειναν άστεγοι. Ολόκληρος ο πληθυσμός του νησιού, μεταξύ αυτών και 11 αδελφοί μας, έλαβαν εντολή από την κυβέρνηση να εκκενώσουν το νησί και να πάνε στην Αντίγκουα, καθώς αναμένεται ότι ακόμη ένας τυφώνας, ο Χοσέ, θα πλήξει την Καραϊβική το σαββατοκύριακο.

Οι αδελφοί έχουν κάνει αρκετές διευθετήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχείς ανάγκες για παροχή βοήθειας, καθώς ο τυφώνας Ίρμα συνεχίζει την πορεία του βόρεια προς τις Μπαχάμες, την Κούβα και τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στις διευθετήσεις περιλαμβάνεται η έγκαιρη εύρεση καταλυμάτων για αδελφούς και αδελφές που μπορεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ: Αργά την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ένας σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Μεξικό, στη νότια ακτή του προς τον Ειρηνικό. Αυτός ο σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί τον τελευταίο αιώνα στο Μεξικό. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι. Δυστυχώς, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ένας αδελφός μας και δύο αδελφές μας είναι ανάμεσα στα θύματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες εκθέσεις, πολλά σπίτια αδελφών μας και αρκετές Αίθουσες Βασιλείας έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί. Ζημιές υπέστησαν επίσης δύο Αίθουσες Συνελεύσεων στην Πολιτεία Τσιάπας. Ο απολογισμός συνεχίζεται.

Εξακολουθούμε να προσευχόμαστε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας, έχοντας την πεποίθηση ότι ο Ιεχωβά θα τους παρηγορεί και θα τους ενισχύει.—2 Θεσσαλονικείς 2:16, 17.

https://www.jw.org/el/

Recommended For You