Δείτε Ζωντανά τον Τυφώνα Ιρμα να χτυπά την Φλόριδα

Ιδιαίτερα ανήσυχος δηλώνει ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Φλόριντα, Ρ. Σκοτ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι του υπερ – κυκλώνα Ίρμα. Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA), η πορεία του κυκλώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι «το χειρότερο σενάριο» για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light). Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού. «Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο» δήλωσε στο ABC News.

Η Φλόριντα μετρά ήδη νεκρούς από το πέρασμα του κυκλώνα

Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα

Πριν την Φλόριντα, ο υπερ – κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα. Ο Ίρμα χτύπησε το νησί με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα υψηλότερη από 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ως το απόγευμα η Αβάνα και οι γειτονικές επαρχίες Μαγιαμπέκε και Αρτεμίσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, αναμένεται να συνεχίσουν να υφίστανται τις συνέπειες του κυκλώνα, κυρίως πλημμυρίδα και κύματα ύψους ακόμη και οκτώ μέτρων.

Recommended For You