Σύμβαση μεταξύ Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και ΟΤΕ για την ψηφιακή υπογραφή

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και με την ευκαιρία της επίσκεψης της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μ. Γκάμπριελ, ακολούθησε η εκκίνηση της υλοποίησης του έργου «Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών, με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές» του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Την εκκίνηση πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για το δημόσιο τομέα, καθώς κάνουμε το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα προς την ψηφιοποίησή του. Πρόκειται για ένα έργο που θα απλοποιήσει σημαντικά και θα επιταχύνει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει κόστη. Επίσης, θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του πολίτη. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι το κόστος του έργου είναι εξαιρετικά χαμηλό, λιγότερο από 60.000 ευρώ, η δε απόσβεσή του αναμένεται να γίνει από τον πρώτο κιόλας μήνα της λειτουργίας του. Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ για να επεκταθεί σταδιακά τόσο στα άλλα Υπουργεία, όσο και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Στη συνέχεια, ο Στέλιος Ράλλης προέβη σε επίδειξη του συστήματος Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και υπέγραψε ψηφιακά την έναρξη της σύμβασης υλοποίησης του έργου με ανάδοχο τον ΟΤΕ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Με την ανάληψη αυτού του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε μεγάλα έργα τεχνολογίας που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης γίνεται παράδειγμα για όλο το δημόσιο τομέα, δείχνοντας το δρόμο για την ανάπτυξη μέσα από την τεχνολογία».

Recommended For You