Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): SMS στους δικαιούχους με λάθος εισοδήματα – Η πληρωμή Σεπτεμβρίου

Κατά τη διάρκεια των συνεχών διασταυρώσεων που διενεργούνται για τον έλεγχο των αιτήσεων του ΚΕΑ βρέθηκαν 26.904 άτομα να έχουν υπο-δηλώσει (Ύψος υποδηλωμένου εισοδήματος: η διαφορά μεταξύ αυτού που βρέθηκε από διασταυρώσεις και αυτού που δηλώθηκε στην αίτηση).] εισοδήματα. Αυτά τα άτομα συμμετέχουν σε 26.708 διαφορετικές αιτήσεις.

Στάλθηκαν από το σύστημα 26.708 SMS στα κινητά που έχουν δηλωθεί στις συγκεκριμένες αιτήσεις.

Το συνολικό υπο-δηλωμένο εισόδημα είναι € 15.457.106,72, ενώ 5.363 άτομα δεν δήλωσαν εισοδήματα άνω των 1.000€ για το τελευταίο εξάμηνο.

Θυμίζουμε ότι όποτε αλλάζει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού (όπως αυτή αποτιμάται στο τελευταίο εξάμηνο), ο/η αιτών/ούσα οφείλει να τροποποιεί την αίτηση του/της ώστε να αποτυπώνει το εισόδημα του τελευταίου 6μήνου.

Η ημερομηνία πληρωμής ειναι στις 27/9. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Valeur πίστωσης: 27/09/2017, στους δικαιούχους: 28/09/2017.

Αυτό αφορά τις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Μόνο σε αυτήν μπορούν να απευθυνθούν και για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Recommended For You